Zoek

Podgasten EP72

Deze week schuurt het weer als vanouds tussen onze twee middenklassestrijders Ryan en René. Is geweld altijd een slecht idee of niet? Wat spookt René allemaal uit in de nacht en waarom twijfelt hij zo over alles? Waarom hebben jullie geen Voicemail gestuurd deze week? Is Quid er wel bij of niet? Allemaal antwoorden waar je in deze podcast een antwoord op krijgt. Of niet. We beginnen vanaf (41:10) over de rellen vanwege de avondklok en eindigen de podcast met Zorgies (zoom orgies) en Johnny Quid! Bedankt weer voor het luisteren, stuur een Voicemail naar podcast@gingerlion.nl en tot volgende week!
Voor de liefhebbers van het betere relwerk, hieronder een video van de krakersrellen in 1980.Praat mee

Reacties
 • Ik luister vanaf aflevering 1 naar jullie en altijd met veel plezier. Maar jezus zeg, wat zijn jullie een stel zijk wijven de afgelopen paar afleveringen. Laat elkaar ten eerste even uitpraten. En als je dan vind dat de ander te lang over poep praat ga dan verdomme niet 5 minuten vertellen dat het vervelend is als de ander te lang over poep praat.
  De kracht van jullie podcast is juist dat de meningen die gedeeld worden besproken worden op een respectabele manier. Ik ben het vaker oneens als eens wat jullie vinden, maar het perspectief is vaak wel interessant.
  Ik luister graag naar 2 vrienden die discuseren over de topics van de week. Ik luister minder graag naar een verbittert bejaard stel die vinden dat de ander te lang praat.
  Kom op gasten, laat weer eens een goeie discussie horen zonder te laten merken dat je op je pik getrapt bent.
  Succes en tot volgende week

 • Hoi Ryan, wordt het niet eens tijd voor een eigen podcast? De negatieve kijk van René past niet bij jouw positive houding.

 • Ook luisteraar vanaf aflevering 1, maar deze aflevering was wel echt tenenkrommend. Ik vind het mooi als jullie de discussie aan gaan, maar de laatste tijd wordt bij vrijwel geen enkele discussie inhoudelijk op elkaar in gegaan, maar alleen maar op de vorm.
  Ryan, veelal zijn de punten van René wel interessant om te horen, ook al heeft hij geen bron, of is het een onderbuik gevoel. Juist het punt dat geweld gerechtvaardigd kan zijn was een goede opmerking van hem. Ik heb het idee dat René met fluwelen handschoenen een argument moet introduceren, omdat het anders weer “wat een onzin, we moeten door”-de kop in gedrukt wordt.
  Misschien is inderdaad een aflevering zonder de corona een goed idee, want nog een paar van zulke afleveringen doen jullie geen goed..

 • Hoi Ryan en Rene met een streepje op de e,

  Ik wilde toch even inhaken op ‘t punt van rene over ‘t geweld. Vaak zijn het de mensen die beweren dat geweld nooit maar dan ook nooit de oplossing is, die 5 minuten later beweren dat agenten wel met scherp hadden mogen schieten, keihard lachen als de politie probeert iemand te vermoorden met een waterkanon of mensen die op een grasveldje zitten worden mishandeld met een wapenstok. Dat kan natuurlijk niet als geweld nooit de oplossing is.

  Tenslotte iets wat bijna wel een complot moet zijn of totale achterlijkheid, geen overheidscampagne voor vitamine D. ‘s Winters heeft meer dan 50% van de Nederlanders een vitamine D tekort. Dit is een gedeeltelijke factor in ‘t seizoenseffect van de ernst van griepvirussen. Een ernstig tekort aan vitamine D zorgt voor een ernstig verloop van covid en 10 tot 19 keer zo grote kans op overlijden. Het oplossen van het vitamine d tekort zou bizar veel ellende oplossen. Dan hoef je ook niet roekeloos iedereen in te enten zonder onderzoek te hebben gedaan naar de lange termijn effecten. Wat er ook beweert wordt, vaccins zijn niet risico vrij. Het lijkt er op dat er een compleet gezonde arts in Miami door het vaccin een auto immuunziekte ontwikkelde waarbij z’n immuunsysteem z’n stollichamen in het bloed aanviel, hij is 2 weken later overleden aan een hersenbloeding. Het komt niet vaak voor, maar als je bijwerkingen krijgt van een vaccin is het een auto immuun afwijking en dat is vaak geen pretje.

  Dus neem je vitamine d en blijf gezond!

 • Ben hier gekomen om de comments te lezen. Ben dus niet de enige die het op valt dat de energie tussen jullie beiden net zo hard aan het dalen is als het aantal allochtonen in Rotterdam.

 • Jo guys,

  even reageren op episode 74, komt ‘hallo chinees’ niet uit new kids. Gouwe Ouwe (https://www.facebook.com/watch/?v=1483290228356841).

  Ik luister altijd naar jullie tijdens het wandelen en lig vaak dubbel van Ryan z’n foute opmerkingen of versprekingen, de mensen die me passeren kijken me dan een beetje vreemd aan maar lekker boeie.

  Ryan ik herken me heel erg in je random observaties die je deelt, zo vindt ik Bassie en Adriaan ook grote helden en bij het oversteken zing ik altijd (in me hoofd) het oversteekliedje en als er een politiehelikopter overvliegt voel ik me ook net als die gozert in Goodfellas.

  Nou lekker belangrijk allemaal

 • Jo gasten
  Als reactie op episode 76 en ook wel eerder waar jullie eigenlijk je best doen om bij één onderwerp te blijven en niet slap te gaan lullen, vindt ik dit persoonlijk wel een mooie toevoeging en helemaal niet vervelend.

  Veder wilden ik jullie mening graag weten over de video’s die NOS op 3 op YouTube plaats over diverse onderwerpen. Dit is naar mijn mening één van de betere plaatsen waar ons belastinggeld naar toe gaat. Zo is er afgelopen week een video verschenen over de verkiezingen. Ik denk namelijk dat op deze manier via YouTube / en bijvoorbeeld jullie podcast het goede manier is om jongere over hun keuze na te laten denken ipv blind de stemwijzer te volgen.

  Het bericht wordt al weer veelte lang, ga zo door !