Zoek

Podgasten EP71

Deze week gaan we los op de avondklok, vragen we ons af waarom iedereen maar op de VVD blijft stemmen, gaat het over de corona rellen in Amsterdam en de vraag of het onderhouden van een tuin racistisch is of niet. Daarnaast maar liefst vier inzendingen voor de Voicemail waarvoor hartelijk dank en een geweldige column van Johnny Quid! Bedankt weer voor het luisteren naar de langste Podgasten ooit, check René z’n eigen show via www.petje.af/podgasten en tot volgende week!

Praat mee

Reacties
 • Ik wil wel even uitleggen waarom ik waarschijnlijk weer op de VVD ga stemmen. Ik heb niet heel veel geld ofzo, maar ik ben gewoon een liberaal, omdat ik denk dat mensen het meeste uit zichzelf halen als ze zelf dingen moeten fixen en niet alles krijgen van de overheid. Ook ben ik voor een kleine overheid en veel vrije markt, omdat alles dan gewoon veel sneller en efficiënter wordt (toegegeven, in de zorg is het wel een beetje doorgeslagen). Ik hoorde jullie in de podcast zeuren over ambtenaren, maar met links aan de macht zal dat dus alleen maar toenemen, want die willen dat de overheid alles gaat regelen.

  Maar daarom valt alles links van D66 dus al snel af en de alternatieven zijn, zoals René al zei, helemaal kut. De moraalridders van D66 vind ik om te kotsen en PVV en FVD zijn ook niet echt fatsoenlijke opties. Misschien dat die nieuwe partij van Joost Eerdmans wat wordt, want ik ben het natuurlijk wel eens dat de VVD wel het een en ander verneukt heeft de laatste jaren. Ik denk alleen oprecht niet dat een andere partij het per se beter had gedaan en dat het altijd wel makkelijk roepen is vanuit de oppositie dat het allemaal slecht is. Bovendien ben ik altijd wel blij als ik na m’n vakantie terug in Nederland ben, omdat hier alles toch vaak een stuk beter geregeld is dan in het buitenland. En bedenk ook dat we al die steunpakketten nu redelijk goedkoop kunnen lenen, omdat we redelijk zuinig zijn geweest de laatste jaren, terwijl daar ook flinke kritiek op was vanuit de (linkse) oppositie die alles meteen weer wilde investeren.

  Verder leuke podcast, ga zo door!

 • Beste heren,

  Ik was het volledig met rené eens dat de avondklok niet gaat werken. Ook ik kan me hier niet aan houden. Ik ben zelfstandige pretbezorger, en de mensen bellen toch wel. luister altijd met plezier naar jullie podcast. Ga zo door!

 • haha Ryan man, dat jij met warzone zo graag wil meedoen en dan niet mee praat slaat echt alles. Zeker ook een k/d onder de 1. Koop gewoon headset en doe volwaardig een potje mee. succes gasten! joe

 • Jongens heerlijke podcast zoals gewoonlijk. Ff een serieuze vraag;
  Moet Rutten vervolgt worden voor de kindertoeslag affaire?

 • @Ryan, meer over bitches en sletten praten.
  @Rene, niet zo zeiken over de duur van een podcast. Hoe langer hoe beter, jij zou dat moeten weten in de big dick league. Alsof je iets beters te doen hebt, het is niet dat je een vriendin hebt.

 • Ben zo klaar met dat gezeik dat mensen zeggen dat er geen onderbouwd tegengeluid is. Dat is er wel zeker. Zonder complot-onzin en ook met persoonlijke verhalen voor de meneer in de voicemail. Ga naar Instagram en zoek even op @jornluka en @isagreens, om mee te beginnen. Stap uit je echo-chamber of hou op met roeptoeteren dat er niks is. Er is genoeg, je bent alleen te lui het op te zoeken.

 • Joehoi, ik zal ook eens een reactie plaatsen. Leuke podcast, goed vermaak, !

  Ook ik hang er ergens tussen in qua mening over al deze gekte. En het lijkt erop dat er toch op dat een bigger picture aan het ontplooien is. Sleutelzin: ‘build back better’. Google het. Dat is volgens mij waar men mee bezig is – slopen om opnieuw op te bouwen… met dat coronavirus als katalysator. Of als excuus, dat lijkt geloofwaardiger. Een soort idealisme voor een nieuwe maatschappij die men nastreeft, en die nu niet meer te stoppen is. Klinkt allemaal wel logisch als je er wat verder induikt (zonder direct al te ver naar de ‘wappie’ hoek te gaan ofzo). Het hoeft overigens per definitie ook niet een slecht ding te zijn, maar het verheerlijken van de Chinese manier van burgers controleren vind ik toch wel een beetje scary. Dat lijken ze toch allemaal een beetje na te streven. Naja. Dat.

  Zoek ook eens op: Next Generation EU. En Bob de Wit, schrijver van Society 4.0, die lijkt het ook wel allemaal goed te snappen; vooral deze vond ik best verhelderend: https://www.youtube.com/watch?v=NdWqUUsBKho

  Als je dat allemaal in gedachten houdt en erover nadenkt dan lijken de puzzelstukjes wel op hun plaats te vallen. Mand.