Zoek

Podgasten EP69

In de eerste aflevering van 2021 gaan we ranten alsof er niets aan de hand is over de compleet losgezongen Sigrid Kaag (D66), de protesterende mevrouwen in Haarlem, alle trobbie rondom het coronavirus, nog veel meer, en vergeten we natuurlijk het belangrijkste niet: sterk geouwehoer over alle zaken die iedere Podgast aangaan! Stuur een Voicemail naar podcast@gingerlion en subscribe via www.petje.af/podgasten voor bonus content! Bedankt voor het luisteren en tot volgende week!

Ryan is trouwens in z”n nopjes met het feit dat iemand naar hem geluisterd heeft! Eindelijk is er dan nu een heuse Jongerenpartij! Stem op deze dappere strijders (wij kennen ze niet) die vast en zeker naar Podgasten luisteren en het hoe dan ook beter zullen doen dan die patjepeeërs die er nu zitten! https://www.jongerenpartij.com.

Praat mee

Reacties
 • Beste Ryan & René

  Ik als hoogstwaarschijnlijk aankomend middenklasse strijder heb toch wel een kanttekening over wat “de jongeren” nou echt belangrijk vinden. Met alle respect, jullie zijn inmiddels in de 30 en hebben dus hele andere problemen als jongeren in de leeftijdscategorie 18 t/m 24 jaar.

  In de huidige situatie kan het mij verrotten of ik over 10 jaar een huis kan kopen en of ik als ik 30 ben door een early midlife crisis nog een studie aan de filmacademie kan gaan doen.

  Ik ben 20 jaar en ben vorig jaar gaan studeren met de gedachte om het maximale uit mijn studententijd te gaan halen. Nu anderhalf jaar later zit ik zonder mijn werk (horeca) op een veel te dure kamer 18 keer per dag af te moppen om maar te vergeten dat ik een studieschuld aan het opbouwen ben hoger dan het gemiddelde bruto jaarinkomen in Nederland.

  En elke keer als René weer begint over die reversed lockdown krijg ik braakneigingen om het idee dat hier nooit serieus over nagedacht is. Dan wil ik nog geen eens beginnen over het feit dat op dit moment mijn leeftijdscategorie word vertegenwoordigd door Famke Louise.

  En terwijl ik netjes mijn mondkapje op doe en geen illegale feestjes bezoek krijgen alle boomers het toch voor elkaar om mij, ons, de jongeren de schuld te geven van praktisch alles dat fout gaat in Nederland.

  En om dit bericht met ongekend veel zelfmedelijden af te sluiten, ik voel me door geen enkele partij in Nederland vertegenwoordigd dus de vraag is aan jullie: op wie de fack moet ik in maart gaan stemmen om ook maar enige hoop te hebben dat mijn (en vele met mij) issues worden opgelost.

  Ik weet dat dit bericht een ernstig hoeveelheid zelfmedelijden bevat en ik zou nog uren door kunnen gaan maar ik wilde het toch even kwijt.

  Blijf zo door gaan heren! Ik wacht elke week met smacht op de nieuwe aflevering!

  Ps. Hoe langer de aflevering hoe beter!

 • Beste Ryan & René,

  Met oud en nieuw hebben we met een groepje een kleine party gehad. Misschien niet het slimste om te doen, aangezien er iets aan de hand schijnt te zijn met een virus ofzo. Maar je bent jong en je wilt natuurlijk af en toe een beetje feesten met, jawel… bitches.
  Een paar dagen later begon de ellende. Iemand die op het feestje was kreeg klachten en was positief getest op corona. Nadat de rest ook allemaal testte en positief bleek te zijn, begon de quarantaine.
  Nu heb ik jullie je wel eens af horen vragen in de Podcast of de GGD nog wel aan bron- en contactonderzoek doet. Ik kan je garanderen dat dit bij ons erg goed is opgepakt. De beste man van de GGD heeft ons allemaal gebeld met een hele vragenlijst, waarin hij in kaart ging brengen met wie wij in contact zijn geweest (deze zou hij dan ook weer allemaal gaan bellen) en waar degene die ons weer besmet heeft het heeft opgelopen. Gelukkig voor hem waren we allemaal erg brak en zijn we na het feest de deur dus niet meer uit geweest.
  Bij deze een dikke pluim voor de GGD, MAND!